Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Веслування – справа сімейна

Іван Довгодько
Спортивна династія Довгодьків широко відома в академічному веслуванні не лише в нашій країні, а й за кордоном. З одним із її представників – Іваном Довгодьком – ми зустрілися на олімпійській базі в Кончі-Заспі, де тренувалася збірна наших «академістів».

У вашій кар’єрі чимало гучних титулів. Попередні досягнення стимулюють вас сьогодні на нові спортивні успіхи?

– Безперечно. Є величезне прагнення знову зійти на найвищу сходинку п’єдесталу. Тим паче, що після тих успіхів пройшло досить багато, за спортивними мірками, часу. Але й сьогодні згадуємо 2014 рік, коли разом з Олександром Надтокою, Артемом Морозовим, Дмитром Міхаєм нам вдалося виграти чемпіонат світу, а до того вибороли і найвищу нагороду європейської першості.

Які плани на новий сезон?

– Щодо основних стартів цього року, то розпочнемо з першого етапу Кубка світу, який пройде у столиці Хорватії – Загребі. Вже за два тижні після нього, наприкінці травня, плануємо виступити на чемпіонаті Європи у словенській Любляні.
Наступний за планом – черговий етап Кубка світу у швейцарському Цюріху. І, нарешті, у вересні наш найважливіший старт – чемпіонат світу в Сербії, в Белграді, де і розігруватимуться олімпійські ліцензії. Що стосується фінансування нашої підготовки та виїздів, то, як завжди, сподіваємось на Міністерство у справах молоді та спорту, Національний олімпійський комітет, спонсорів.

Прізвище Довгодько – найпопулярніше в нашому академічному веслуванні. Сьогодні одразу троє його володарів захищають честь країни на водних доріжках континенту та світу.

– Справді, так виходить, що веслування – наша сімейна справа. Раніше було двоє – я та моя сестра Наталія. Потім додалася моя дружина Євгенія, яку до цього знали за прізвищем Німченко. Тепер уже переживаю та хвилююся за двох. Хоча у нас збірна така, що кожний переживає за всю команду. Ми - як єдиний організм.

Повністю читайте у віддрукованому номері.
Передплатити журнал зараз!

Інтерв’ю брав
Ігор ЧЕМЕРІС

Фото
Ігоря САХАЦЬКОГО