Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

«Важка» нагорода у легкій вазі

Владислав Микитась
На турнірі з муей-тай Європейських ігор у ваговій категорії до 60 кг бронзову медаль здобув Владислав Микитась. Цей досвідчений боєць має у своєму активі нагороди різних міжнародних турнірів, зокрема «бронзу» Всесвітніх ігор-2022.

Півфінальний бій, у якому вирішувалася доля медалей, для українського спортсмена складався драматично. Здавалося, перемога дуже близька. Але під кінець поєдинку стався епізод, який вплинув на результат зустрічі, і не на користь нашого спортсмена.

Скільки поєдинків провели на турнірі Євроігор? Як вони складалися?

– Перший бій провів із представником Чехії, хоча він був азіатського походження. Я мав достатню перевагу - усі три раунди виграв, у третьому суперник навіть опинився у нокдауні.
Наступний поєдинок був із турецьким спортсменом – чемпіоном світу. Я поступився 28:29. Звичайно, мені було прикро, що перемогу присудили супернику не за результативну атаку, а через те, що з мене зняли один бал – зробили зауваження. Перший раунд я виграв, другий віддали турку. У третьому починав вигравати і тут… зняли бал. Зрештою отримав бронзову медаль. Хоча був абсолютно налаштований на «золото». Проте, свій невеликий внесок у загальний успіх команди я зробив. І цьому дуже радий.

Наша команда виступила блискуче! На чому, з вашої точки зору, грунтується цей успіх?

– Головною складовою успіху була надзвичайно серйозна підготовка. П’ять тижнів ми проводили збори на батьківщині муей-тай – у Таїланді. Було дуже нелегко – по три тренування на день. Проте всі зі своїм завданням впоралися.
У нас усіх була велика мотивація. За обставин сьогодення, коли йде війна, кожен прагнув своїм виступом додати максимум позитивних емоцій нашим уболівальникам і, насамперед, воїнам ЗСУ, якими дуже пишаємось, яким присвячуємо наші медалі. Ми на своїх позиціях захищали честь країни. Команда у нас неймовірно дружня.

Повністю читайте у віддрукованому номері.
З питань придбання цього номеру, просимо звертатися в редакцію за телефоном +38-063-256-98-24
Передплатити журнал зараз!

Ігор
ЧЕМЕРИС

Фото
НОК України