Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Головне – відчуття снаряда

Михайло Кохан
22-річний метальник молота Михайло Кохан виборов срібну медаль командного чемпіонату Європи з легкої атлетики, що відбувся в рамках III Європейських ігор.

Українські фахівці та вболівальники не сумнівалися, що дніпрянин Кохан буде серед призерів цього континентального мультиспортивного форуму. Михайло входить до числа найбільш талановитих і перспективних молодих атлетів у світі в секторі молота. Він це доводив неодноразово впродовж останніх кількох років.
На III Європейських іграх – командному чемпіонаті континенту – Михайло Кохан виступав у другому дивізіоні. Він метнув молот на 77,03 м. Цього вистачило, щоб стати найкращим у своїй групі. Залишалося дочекатися завершення змагань у «паралельному» дивізіоні. І тільки тоді з’ясувалося, що краще за всіх метнув снаряд поляк Войцех Новіцкі. Він показав результат 79,61 м - і став чемпіоном. Михайло Кохан піднявся на другу сходинку п’єдесталу. Бронзова медаль – у норвежця Томаса Мардаля (76,50 м).
– З певних причин я майже з початку весни не брав участі в міжнародних змаганнях. А що означає для спортсмена місяці без практики, не треба пояснювати. Тому, коли їхав до Польщі, дуже хвилювався, думав про те, щоб не втратити відчуття снаряда.
Сьогодні був непоганий виступ, я зробив свою роботу й спробував показати те, на що наразі спроможний. Для цих змагань моїх 77,03 м виявилося достатньо, щоб стати призером. Але зміцнити впевненість у собі, необхідно метати молот за 80 м…

Повністю читайте у віддрукованому номері.
З питань придбання цього номеру, просимо звертатися в редакцію за телефоном +38-063-256-98-24
Передплатити журнал зараз!

Ігор
ЧЕМЕРИС

Фото
European Athletics’, Chiara Montesano