Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Незламність Ольги Харлан

Незламність Ольги Харлан
На цьогорічному чемпіонаті світу в Мілані шаблістка Ольга Харлан відмовилася потиснути руку росіянці Анні Смірнової, яка виступала під нейтральним прапором.
У результаті Ольгу дискваліфікували і виключили з особистого турніру чемпіонату. Але такі дії щодо української фехтувальниці викликали гучний резонанс у спортивному світі.
МОК втрутився у справу щодо дискваліфікації української фехтувальниці. Про позицію та рішення вищого спортивного керівництва Харлан дізналася з офіційного листа. «Міжнародний олімпійський комітет виділить Вам (тобто, особисто для Ольги ) додаткову квоту на Олімпійські ігри в Парижі 2024 року, якщо Ви не зможете пройти кваліфікацію протягом періоду, що залишився», – йдеться у листі. Таким чином, українка стала володаркою олімпійської ліцензії.
Міжнародна федерація фехтування (FIE) ухвалила рішення запровадити заміну раніше традиційному рукостисканню між спортсменами. Відтепер є нормою привітання на відстані.
В FIE, після консультацій з Міжнародним олімпійським комітетом, призупинили дискваліфікацію Ольги Харлан і дозволили виступити за Україну в командних змаганнях чемпіонату світу.