Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Житомир: зустрічі з олімпійським активом

Житомир: зустрічі з олімпійським активом
Міністр молоді та спорту України, президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт відвідав Житомир, де зустрівся з керівництвом області та міста, олімпійським активом, тренерами, освітянами, відомими спортсменами.
Під час спілкування з представниками органів державної влади міністр наголосив на завданні Президента України Володимира Зеленського щодо збереження спорту, відбудови спортивної інфраструктури та створення умов для підготовки олімпійців до міжнародних спортивних заходів, у тому числі відбіркових змагань та Олімпійських ігор-2024. Не оминули й теми санкцій проти російських та білоруських спортсменів.
Глава олімпійського руху України побував у ФОК «Динамо» та ДЮСШ «Авангард», ознайомився із «Галереєю спортивної слави». Поспілкувався зі студентами факультету фізичної культури і спорту Житомирського державного університету ім. І. Франка, а також вручив дипломи випускникам.
Вадим Гутцайт взяв участь в урочистій церемонії нагородження кращих олімпійців – лауреатів спортивного 2022 року.

Вдалі старти саночників


Відмінно виступив на Кубку націй з санного спорту у латвійській Сігулді Антон Дукач. 27-річний львів’янин виборов в одномісних санях «бронзу» і «срібло».
Бронзову нагороду серед екіпажів-двійок вибороли Ігор Гой та Ростислав Левкович.
Антон Дукач також вдало змагався на етапі Кубка світу, де посів найвище в кар’єрі 12-те місце, і виборов дев’яте місце на чемпіонаті Європи. Це стало його особистим рекордом в одномісних санях на континентальних першостях.
Відзначимо виступ ще одного українця - Андрія Мандзія. Ветеран нашої команди показав третій час у першому заїзді, але другий вийшов не таким вдалим, що у підсумку принесло 11-те місце, яке на чемпіонатах Європи також стало найкращим показником для 34-річного спортсмена з Кременця.
Нова сторінка в історію українського санного спорту була вписана в австрійському місті Блуденц на чемпіонаті світу серед юніорів. Учасниця Олімпійських ігор у Пекіні 19-річна Юліанна Туницька з Кременця здобула «золото», показавши за підсумками двох заїздів в одномісних санях перший час 1.04,723 і випередивши на 0,211 секунди господарку траси Барбару Алмаєр; а «бронза» – у Олександри Оберштольц з Італії. Другу нагороду Юліанна виборола в командних змаганнях, ставши срібною медалісткою разом з Даниїлом Марціновським, Вадимом Микиєвичем та Богданом Бабурою.

Анамарі Данчи

Успіх Анамарі Данчи


Українка посіла третє місце у паралельному слаломі на етапі Кубка Європи зі сноубордингу в італійському місті Алеге.
32-річна спортсменка із Закарпаття — учасниця чотирьох зимових Олімпіад і віце-чемпіонка світу-2019 у дисципліні паралельний слалом.

Лижні акробати на Кубку світу


Двома бронзовими медалями відзначилися наші лижні акробати на другому етапі Кубка світу з фристайлу у канадському Ле-Реле.
Для Дмитра Котовського «бронза» стала першим особистим подіумом на етапах Кубка світу, а третє місце Анастасії Новосад – це її друга індивідуальна медаль на змаганнях такого рівня.
На жаль, не зміг виступити на етапах Кубка світу у Канаді олімпійський чемпіон Олександр Абраменко. Під час навчально-тренувального збору у США він зазнав травми коліна.

Медальний фініш Універсіади


В американському Лейк-Плесіді завершилася ХХХІ Всесвітня зимова Універсіада.
В активі студентської збірної України - шість медалей: одна золота, одна срібна та чотири бронзових. Наші чемпіони та призери зимової Універсіади-2023:
«золото»: Михайло Харук (сноубординг, паралельний гігантський слалом);
«срібло»: Дмитро Грущак (біатлон, гонка переслідування на 12,5 км);
«бронза»: Юлія Городна та Степан Кінаш (біатлон, одиночна змішана естафета); Дмитро Мазурчук та Віталій Гребенюк (лижне двоєборство, командні змагання); Михайло Харук (сноубординг, паралельний слалом); Надія Гапатин (сноубординг, паралельний слалом).