Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Новини з областей

Новини з областей

Дніпропетровщина

Голова – І.І. Прошак
На спортивних спорудах організації займається понад 100 тисяч чоловік. Підготовка спортивного резерву ведеться у ДЮСШ, де культивуються 24 олімпійських та 10 неолімпійських видів спорту.
Нині в обласній організації діють 343 колективи фізкультури. 20 великих підприємств утримують спортивні клуби. Тренери-викладачі навчають десятки тисяч людей різного віку формувати звички здорового способу життя.
Понад 200 спортсменів піднімалися на п'єдестали пошани світових і європейських чемпіонатів. Розвивається 56 видів спорту, виховано 13 чемпіонів і призерів Олімпійських ігор. Серед них – фігуристка Оксана Баюл, яхтсмени Євген Браславець, Ігор Матвієнко, веслувальники Інна Фролова, Діна Міфтахутдінова, Олена Морозова, Олег Ликов, Леонід Шапошников, легкоатлети Роман Щуренко, Олена Антонова, плавець Андрій Сердінов, боксер Віталій Ципко.

Одещина

Голова - М.М. Барабаш
Імена одеситів, вихованців спортивного товариства «Україна», олімпійського чемпіона з фігурного катання Віктора Петренка, срібних призерів Олімпійських ігор Олени Вітриченко (художня гімнастика), Наталії Бурдейної (стрільба з лука), Олени Грушиної та Руслана Гончарова (фігурне катання), Олени Кравацької (фехтування) знає увесь спортивний світ. На Олімпійських іграх у Токіо обласну організацію представляла Даяна Ястремська (теніс). Успішно виступали спортсмени на чемпіонатах світу та Європи. На І Європейських іграх з неолімпійських видів спорту три спортсмени стали чемпіонами: Андрій Важенцев (боулінг), Георгій Гегідзе, Георгій Тотрадзе (регбі). На Всесвітніх іграх чемпіонами стали Ігор Любченко та Ігор Куляба (тайський бокс), срібними призерами стали Данило Болдирєв (скелелазіння) та Аніта Серьогіна (карате). На Всесвітніх інтелектуальних іграх з «шашок-100» Вікторія Мотричко стала чемпіонкою серед жінок і посіла друге місце серед чоловіків.

Львівщина

Голова – М.В. Шпалов
Обласна організація - один із флагманів підготовки спортивного резерву. Працюють 15 ДЮСШ, СДЮШОР. Підготовлено медалістів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи. На високому рівні також організація активного дозвілля за місцем роботи громадян. Багато років цей осередок очолював Роман Шиманський.

Харківщина

Голова – А.А. Бондаренко
Організація об’єднує 14 ДЮСШ і СДЮШОР, в яких підготовлені призери Олімпійських ігор, а також переможці і призери чемпіонатів світу та Європи. Харківщина завжди найкраща з розвитку робітничого спорту. Щорічно проводяться робітничі спартакіади серед працівників 16 галузей промисловості та транспорту.

Чернігівщина

Голова – А.В. Кужельний
Потужний осередок, який завжди тримав високу планку з підготовки спортивного резерву, а також залучення широких верств населення до занять фізкультурою і спортом. СДЮШОР з лижних видів спорту підготовила плеяду видатних спортсменів.

м. Київ

Голова – М.І. Бобовик
17 ДЮСШ і СДЮШОР осередку готують гідний спортивний резерв. Працівники 15 галузей промисловості беруть активну участь в заходах, які проводить київська міська організація.

Повністю читайте у віддрукованому номері.
Передплатити журнал зараз!