Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Задля здоров’я працівників!

Спорттовариству Україна – 65 років!
Упродовж 65-річної діяльності ГО ВФСТ «Україна» пріоритетну увагу приділяє виконанню державних завдань та програм розвитку фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи серед трудящих і членів їх сімей. З цією метою центральна рада товариства постійно зміцнює зв’язки з ФПУ, всеукраїнськими профспілками, а на місцевому рівні - з, обласними об’єднаннями та комітетами профспілок.

Така спільна робота дала можливість щороку проводити всеукраїнські галузеві та міжгалузеві спартакіади, які стали стимулом для розвитку фізкультурно-масової роботи в регіонах і трудових колективах підприємств та організацій промислової сфери, транспорту, соціально-побутової сфери. Зокрема під час «Всеукраїнської міжгалузевої спартакіади» відбулося понад 200 регіональних галузевих та міжгалузевих спартакіад, в яких узяло участь понад 50 тисяч працівників підприємств, шахт і різних організацій.
Неабиякі результати дає плідне співробітництво з центральним комітетом працівників металургійної та гірничодобувної промисловості. Його голова - Олександр Рябко велику увагу приділяє ЦСК «Металург».
Спортивний клуб створений ще в 1990 році. Його очолює перший заступник ЦК профспілки та заступник голови центральної ради ФСТ Україна Валерій Гавриленко. Упродовж 30 років в галузі проводяться робітничі спартакіади, у яких беруть участь сотні працівників. В усіх трудових колективах активно діють первинні фізкультурні осередки та спортклуби, спортивні секції.
В галузі добре поставлена підготовка спортивного резерву, приділяється увага спорту вищих досягнень. За 30 років підготовлено 105 майстрів спорту, 28 майстрів спорту міжнародного класу, шість заслужених майстрів спорту, два заслужені працівники фізичної культури та спорту України, сім заслужених тренерів України.

Кращі спортсмени галузі:

Тетяна Самоленко (легка атлетика) – «золото» та «бронза» ОІ у Сеулі, «срібло» ОІ у Барселоні, «золото» та «бронза» на ЧС, «срібло»ЧЄ.
Ольга Стражева (спортивна гімнастика) – чемпіонка ОІ у Сеулі.
Віта Стьопіна (легка атлетика) – «бронза» ОІ в Афінах.
Олеся Повх та Марія Рємєнь (легка атлетика) – бронзові призерки ОІ у Лондоні, ЧС, дворазові переможниці ЧЄ.
Віта Паламар (легка атлетика) – «бронза» чемпіонату світу зі стрибків у висоту.
Анна Мельниченко (легка атлетика) – «золото» у семиборстві на ЧС, «бронза» ЧЄ, «срібло» Суперліги Кубка Європи, учасниця Олімпійських ігор у Лондоні.
Костянтин Рурак – переможець чемпіонату Європи.
Олексій Касьянов – віце-чемпіон Європи, учасник XXIX Олімпійських ігор, рекордсмен України з легкоатлетичного багатоборства.
Богдан Панченков – міжнародний майстер (всесвітньої Федерації шашок) – багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів України, Європи та світу.
Анастасія Ткачук (легка атлетика) – призерка ЧЄ серед дорослих та серед юніорів.
Олександр Хвощ (греко-римська боротьба) – «срібло» та «бронза» ЧЄ.
Вюгар Рагімов (греко-римська боротьба) – багаторазовий призер ЧЄ.
Олег Степко (спортивна гімнастика) – чемпіон Юнацьких олімпійських ігор, чемпіон Європи.
Радомир Стельмах (спортивна гімнастика) – чемпіон Європи серед юніорів.
Ілля Єрмаченков (стронгмен) – чемпіон світу.
Павло Матеяш (армспорт) – чемпіон світу.
Віктор Кремінський (гирьовий спорт) – триразовий чемпіон світу серед ветеранів.

На високому рівні спортивна та фізкультурно-оздоровча робота у профспілці працівників атомної енергетики і промисловості України (голова - Валерій Матов). Влітку 1992 року при ЦК «Атомпрофспілки» був створений ФСК «Атом України», який об’єднав фізкультурні колективи підприємств та організацій атомної енергетики та промисловості країни. Відбулося 29 щорічних «Всеукраїнських спартакіад» колективів фізкультури «Атомпрофспілки», сотні чемпіонатів з видів спорту. Нині у галузі функціонують п’ять стадіонів, вісім басейнів, три будинки спорту, два стрілецьких тири, 19 оздоровчих центрів,19 комплексних майданчиків, кінно-спортивна та водно-спортивна бази, реабілітаційно-оздоровчий комплекс «Біле озеро», яхт-клуб.
Компанія НАЕК «Енергоатом» та її профспілковий комітет (голова Олексій Лич) повністю фінансують діяльність трьох комплексних дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ЗАЕС, ХАЕС, РАЕС) і відділ розвитку дитячого та юнацького спорту в структурі Південно-Української АЕС, в яких спортом займаються понад 2,5 тисячі дітей і підлітків. Ровивається 23 види спорту. Із дітьми працюють понад сто фахівців, десятеро з яких – заслужені тренери України.
У галузі починали свій шлях у великий спорт зірки українського спорту - фехтувальники Г. Пундик, О. Жовнір, А. Комащук, О. Штурбабін, Д. Бойко (ХАЕС); боксери брати Сидоренки (ЗАЕС); тенісистка Л. Цуренко (ПУАЕС), чемпіони світу - веслувальниця Л. Бабак (ЗАЕС), самбісти Р. Задворний, Д. Бабійчук, І. Васильчук, Я. Давидчук (ХАЕС).

З ентузіазмом, творчо займається розвитком фізичної культури і спорту - профспілка працівників вугільної промисловості України. Її голова Андрій Зимін та його попередник Віктор Турманов зробили все, щоб плідно працював спортивний комітет, втілювалася в життя програма розвитку фізичної культури і спорту серед працівників галузі. Щорічно проводяться змагання з видів спорту, спартакіади (проведено 16 «Всеукраїнських спартакіад» працівників вугільної промисловості), шахтаріади та інші масові змагання.

Повністю читайте у віддрукованому номері.
Передплатити журнал зараз!