Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Батьки побачили дітей щасливими!

Вісті з регіонів
Незважаючи на складнощі війни, спортивні організації в регіонах активно працюють, проводять зустрічі, спортивні заходи. Як і в багатьох інших областях, на Чернігівщині спорт тепер не завмирає ані на день.

Відділення НОК України в Чернігівській області було створено у березні 2001 року.
Першим головою був обраний Дмитро Олександрович Пиріжок.
У 2016 році осередок став відділенням НОК України в Чернігівській області.
Сьогодні це одне з провідних громадських спортивних об’єднань не лише області, а й України. За рейтингом НОК України, що щорічно проводиться, Чернігівське відділення входить до десятки найрезультативніших серед областей, а у 2016 та 2021 роках визнане найкращим.
З 2015 року відділення очолив Валерій Петрович Куліч.

Голови Чернігівського обласного осередку НОК України

Дмитро Олександрович Пиріжок (2001 - 2006 роки)
начальник управління з питань фізичної культури та спорту Чернігівської ОДА
Наталія Андріївна Романова (2006 – 2010 роки)
голова Чернігівської обласної ради
Володимир Миколайович Хоменко (2010 – 2014 роки)
голова Чернігівської облдержадміністрації
Микола Олексійович Носко (2014 – 2015 роки)
ректор Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка
Валерій Петрович Куліч (з 2015 року)
2022-й рік став роком випробувань для спортивної сфери, як і України в цілому. З 24 лютого 2022 року – з першого дня повномасштабного російського нападу на територію України Чернігівщина стала північним форпостом у захисті незалежності та суверенітету. Чернігів та громади героїчно протистояли загарбникам. Тисячі будівель знищені та зруйновані, десятки тисяч людей лишилися без даху над головою. Місто та громада залишалися без опалення, без світла, води та зв’язку. В області великих руйнувань зазнала спортивна інфраструктура. Повністю знищена лижна база, стадіон ім. Гагаріна, повністю знищена база ДЮСШ «Атлет», ДЮСШ «Десна», ДЮСШ із зимових видів та СДЮШОР з лижного спорту. Значних руйнувань зазнав спорткомплекс «Хіміки», спортивний стадіон «Локомотив», спортивні футбольні майданчики, мультифункціональні майданчики, спортивні майданчики загально-освітніх шкіл. Надзвичайну необхідну та потрібну допомогу жителі Чернігівщини отримали від волонтерів-тренерів та представників олімпійської сфери.
Уже у травні місяці всупереч складній гуманітарній ситуації в регіоні та місті Чернігові відділення відновило свою роботу по проведенню олімпійських заходів. З нагоди відзначення у світі Олімпійського дня (а у попередні роки це були масові заходи в центральному парку культури та відпочинку чи Красній площі Чернігова із залученням більше тисячі учасників, олімпійців, вихованців ДЮСШ) постало питання, в якому форматі має відбутися захід в області, яка близько сорока днів перебувала під постійними артилерійськими та авіаційними бомбардуваннями. Були сумніви, чи потрібен взагалі захід в цей час в розбомблених районах?
Через чат одного з мікрорайонів провели опитування батьків про доцільність заходу. На захід зареєструвалося 56 дітей. А в день проведення Олімпійського дня в мікрорайоні Бобровиця міста Чернігова на захід прийшло 96 дітей з батьками, бабусями, дідусями. В цей день, можливо, вперше після переховування в підвалах, після бомбардувань діти сміялися, бігали, змагалися в цікавих конкурсах. Не став перепоною і дощик. Батьки вперше після тривалого часу побачили своїх дітей щасливими.
Так зорганізувався і захід «Малі олімпійські ігри» мікрорайонів Чернігова, а потім і громад області. «Веселі старти», урочисте внесення Державного Прапору та прапору НОК України, урочисте відкриття, олімпійські вікторини наповнювали програму заходів.
В той же час члени відділення відвідували сільські, селищні, шкільні бібліотеки та проводили захід «Олімпійська книга».
Почесними гостями заходів стали олімпійці Чернігівщини: Валентина Цербе-Несіна, Оксана Хвостенко, Андрій Дериземля, В’ячеслав Деркач, Дмитро Митрофанов, Ніна Лемеш.
Життя продовжується. Україна переможе! І олімпійські цінності завжди будуть виховувати ще не одне молоде покоління.