Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Жодного дня без спорту

Жодного дня без спорту

Щоденник голови відділення


Незважаючи на складнощі війни, спортивні організатори в регіонах активно працюють, проводять зустрічі, організовують спортивні заходи. Як і в багатьох інших областях, на Харківщині спорт не завмирав ані на день. Сьогодні подаємо нотатки зі щоденника голови Харківського обласного відділення НОК України Віктора ХРИСТОЄВА.

Тиждень олімпійської солідарності - тиждень нових планів. Провели засідання виконкому відділення. Беремо участь у підготовці до Генеральної Асамблеї НОК України, вирішуємо питання по роботі з колегами з обласної ради олімпійців, обласного відділення Олімпійської академії.
Вирішили питання гуманітарної допомоги одному з деокупованих районів області, проведення Олімпійського уроку «Разом до перемоги». Найголовніше - це не віртуальне, а реальне спілкування з колегами з визначення основних питань продовження роботи в непростих умовах сьогодення.
Співпраця з колегами Національного педагогічного університету та участь в роботі ІІ науково-практичної конференції «Фізична культура і спорт. Виклики сучасності».
Зустрічалися з олімпійцями області та їх тренерами. Обговорювали подальшу долю нашого спільного проекту «Спортивна зірка Слобожанщини».
Щира вдячність нашим ЗСУ, які дають нам щасливу мить реалізації та дій на спортивному фронті.
Разом до перемоги!


Олімпійські напрямки та проекти НОК України – у реальних справах.
Саме так сьогодні діють члени колективу громадської дитячої організації «Спортивно-оздоровчий центр «Грація». Центр, керівником якого є Олена Школа, існує за підтримки Харківської гуманітарної педагогічної академії. Поруч з організаторами і засновниками - батьки вихованців.
Із співробітниками відділення Олександрою Рижковою та Людмилою Соловей ми зустрілися в клубі, який - з метою безпеки - базується на території одного з бомбосховищ міста. Подякували колективу, допомогли реалізувати напрямок #OLYMPICLAB – «Розвиток / добробут – пізнай себе».
Цього року в клубі були реалізовані всі проекти НОК України. Діти отримали подарунки від президента НОК України Сергія Бубки і його команди та фонду «Спортсмени за Україну».
І всі вірять в одне - що мир і спокій повернеться на нашу рідну землю.


Питна вода була доставлена на територію одного з деокупованих районів області, де з нею велика проблема. Щира вдячність водію, котрий доставив вантаж у зазначене місце, організації «Благодійник», члену відділення Сергію Христоєву, другу відділення Олександру Серветнику, без допомоги яких цю акцію було б важко здійснити!

День у Валківській територіальній громаді Богодухівського району, село Заміське.
Доставили допомогу від Фонду солідарності, яким опікується Сергій Бубка та від фонду «Спортсмени за Україну».
«Спортсмени за Україну» дбають про те, щоб предмети першої необхідності терміново доходили до тих, хто їх потребує. Олімпійська медалістка Олена Говорова організує доставку гуманітарної допомоги з Києва.


«Олімпійський урок» та тиждень в організаціях області.
З колегами Леонідом Задорожним та Артемом Гетьманцевим зустрілися з тренерами та спортсменами КДЮСШ «ХТЗ». Подякували колективу, який ані на мить не зупинив спортивну роботу. Вшанували одного із тренерів школи старшого представника фехтувальної династії Соколових, який виборов звання чемпіона світу серед ветеранів.
За підсумками проведення заходів всеукраїнського «Олімпійського уроку» та тижня, «Європейського тижня спорту» та інших проектів НОК України нагородили колектив школи пам’ятним Кубком.


Сьогодні доставили в один з медичних закладів допомогу від міжнародного Фонду солідарності та фонду «Спортсмени за Україну».


Харківська гуманітарна педагогічна академія! «Олімпійський урок» та «Олімпійський тиждень»!
Попри все активності тривають!
Через спорт - до миру!


«Спортивна зірка Слобожанщини», вересень 2022!
За підсумками виступів на міжнародних та всеукраїнських змаганнях провідні спортивні журналісти разом з експертами відділення НОК України провели чергове засідання в онлайн режимі та визначили найкращих спортсменів Харківської області у вересні 2022 року. Ними стали бронзові призери чемпіонату світу з греко-римської боротьби Ярослав Фільчаков та Андрій Кулик.
Лауреатів звання «Спортивна зірка Слобожанщини» готували тренери Юрій Тімченко та Дмитро Тімченко. Саме батько та син стали найкращими тренерами області за підсумками спортивного вересня 2022.
Щирі вітання героям спорту!