Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Колонка президента НОК України

Сергій БУБКА

Дорогі друзі!


Останні півроку, що український народ протистоїть збройній військовій російській агресії, були найважчими та найстрашнішими в історії незалежної України. Як і для мільйонів українців, війна стала великим випробуванням на міцність та стійкість і для олімпійської родини України.
Спортивні арени світу стали особливим фронтом для українських атлетів.
Здобутки наших спортсменів на міжнародних змаганнях вражають, надихають, надають додаткової сили нашим співвітчизникам для боротьби за перемогу! Синьо-жовтий стяг сотні разів підіймався над головними спортивними аренами планети підтверджуючи, що Україна – сильна держава, а українці є зразком сталевої волі до перемоги, самовдосконалення та рішучості.
Кожен, хто впродовж цього надскладного періоду виходить на старт чемпіонатів світу та Європи, Європейського юнацького олімпійського фестивалю, міжнародних турнірів, має близьких, які знаходяться вдома, – під прицілом ворожих ракет. І попри те, що думки та серця атлетів знаходяться з рідними, друзями, вони продовжують боротьбу.
Олімпійська спільнота світу об’єдналась навколо України, захищаючи цінності олімпійського руху. З перших днів війни ми були в постійному контакті з лідерами світового спорту. Як наслідок, Міжнародний олімпійський комітет засудив порушення олімпійського перемир’я та закликав міжнародні спортивні федерації та організаторів спортивних заходів не запрошувати, не дозволяти брати участь російським і білоруським спортсменам та офіційним особам у міжнародних змаганнях.
За ініціативи президента МОК створено Фонд солідарності. Томас Бах попросив мене очолити та допомагати у координації роботи Фонду. Завдяки підтримці Фонду, наші спортсмени отримували та продовжують отримувати різноманітну гуманітарну і фінансову підтримку, мають можливість не зупиняти свою підготовку до важливих стартів і брати участь у міжнародних змаганнях. Це один з безпрецедентних проявів олімпійської солідарності та того, що олімпійські цінності об’єднують народи.
Тож пам’ятаймо: ми сильні, бо ми – єдині, разом вдається вдвічі більше!
Швидше, вище, сильніше – разом до перемог України та українського спорту!

Слава Україні!

Президент НОК України
Сергій БУБКА