Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Зустріч Володимира Зеленського з олімпійцями

Зустріч Володимира Зеленського з олімпійцями
17 серпня Президент України Володимир Зеленський зустрівся з українськими спортсменами – учасниками XXXII літніх Олімпійських ігор у Токіо, а також їхніми тренерами.

Глава держави привітав олімпійців з успішним виступом на Іграх, де вони завоювали 19 нагород. Звертаючись до атлетів, Володимир Зеленський сказав: «Я розумію, як було складно готуватися до Олімпіади під час пандемії COVID-19. Ви всі молодці! Ви перемогли! А ми вас дуже підтримували!»
За словами Президента, держава опікується створенням спортивної інфраструктури, посилює увагу до потреб спортсменів і тренерів. «Ви це відчуєте. Ми побудуємо інфраструктуру, якій заздритимуть інші збірні, – наголосив Володимир Зеленський. – Україна гідно підтримуватиме своїх спортсменів». У найближчих планах – представлення національної програми розвитку спортивної інфраструктури. Президент також висловився за проведення в Україні в майбутньому Олімпійських ігор.
Глава держави порушив питання і про створення умов для повернення до країни висококваліфікованих тренерів, котрі зараз працюють закордоном. Він також сказав про можливе залучення іноземних фахівців для підготовки українських атлетів.
Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка подякував Главі держави за високу оцінку виступів олімпійців. «Ми відчуваємо вашу підтримку і пишаємося таким ставленням і до нинішніх спортсменів, і до майбутнього українського спорту. Це дуже мотивує фахівців, – зауважив він і додав, – велика перемога світового спорту полягає в тому, що Олімпійські ігри в Токіо відбулися. Приємно, що 19 разів прапор України здіймався над аренами Ігор».

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт наголосив, що наші атлети є справжньою гордістю нації: «Ви всі герої України, тому що ви з тренерами зробили все можливе, аби завоювати 19 нагород. А це чимало! Спортсмени нашої країни можуть відверто говорити про свої проблеми, і керівництво спорту робитиме все для їх вирішення».
Чемпіон Олімпійських ігор-2020 з греко-римської боротьби Жан Беленюк подякував Президентові України за уважне ставлення до спорту і атлетів. Він також висловив вдячність тренерам, підкресливши їхню роль у тому, що національна олімпійська збірна завоювала в Токіо на вісім медалей більше, ніж на попередній літній Олімпіаді.
Бронзовий призер Ігор з карате Станіслав Горуна відзначив роботу всіх людей, які забезпечують українським спортсменам умови для підготовки, виступів і завоювання медалей.
Володимир Зеленський вручив державні нагороди атлетам, котрі завоювали в Токіо медалі. Державних нагород удостоєні також наставники олімпійців.